Presentatie nieuw Van den Heuvel-orgel in Bethelkerk Lunteren

In september is het nieuwe orgel in de Bethelkerk van de Hersteld Hervormde Gemeente in Lunteren opgebouwd, geïntoneerd en gestemd. Het orgel werd ontworpen en gebouwd door J. L. van den Heuvel Orgelbouw uit Dordrecht. Het telt maar liefst 46 stemmen, verdeeld over rugpositief, hoofdwerk, zwelwerk en pedaal.

De kerkelijke ingebruikneming zal plaatsvinden op woensdag 27 november a.s. om 19.30 uur. Organist op deze avond is Peter Eilander. Op vrijdag 29 november vindt een presentatieconcert plaats om 20.00 uur. Dan zal Ben van Oosten de bijzondere kleurcombinaties van het orgel laten horen in composities van o.a. Bach, Mendelssohn, Franck en Vierne. Voor beide avonden is de toegang gratis!

Op zaterdag 7 december is er een open dag. Van 10.00 tot 15.00 uur kunnen bezoekers de Bethelkerk en het orgel bezichtigen, ook ‘boven’ op de orgelgaanderij. Bovendien is er dan gelegenheid het nieuwe orgel te bespelen. In verband met de verwachte belangstelling is aanmelding wenselijk! Organisten kunnen zich aanmelden (met vermelding van het te spelen muziekwerk en de tijdsduur) bij de orgelcommissie aanmelden via e-mail aanmeldenorgel2019@hhglunteren.nl. Iedere speler krijgt per mail bericht of hij/zij is ingedeeld is en op welke tijd.

Adres van de kerk: De Haverkamp 1 in Lunteren.

 

Beeld: Peter Gertenbach