Orgeltochten Noord-Holland

De Stichting Orgeltochten Noord-Holland heeft het programma voor 2018 rond en is verheugd u hiervoor te kunnen uitnodigen! Dit seizoen worden de historische orgels in de regio’s Zuid- en Noord-Scharwoude/Oudkarspel, Nieuwe Niedorp, Winkel (foto: Ad van Pelt), Kolhorn, Blaricum, Laren, Naarden en de stad Zaandam bezocht. Ze worden geleid door Mark Heerink, Willem Poot, Aart Bergwerff en Henk Verhoef. Zij zullen boeiende muziekprogramma’s op de eeuwenoude instrumenten ten gehore brengen. En natuurlijk krijgt u ook een prachtige in kijkje in de kerkgebouwen.

De eerste tocht is op zaterdag 14 juli a.s., de andere zijn op 21 en 28 juli en op 11 augustus.

Nieuw dit jaar is een ochtendexcursie naar Flentrop Orgelbouw in Koog aan de Zaan op zaterdag 4 augustus (dan is er geen orgeltocht!). Voor deze excursie zijn slecht 30 plaatsen beschikbaar en hiervoor moet men zich dan ook aanmelden.

Kosten voor de excursie, die duurt van 10.00 tot 12.00 uur: € 12,50 incl. kopje koffie/thee.

De orgeltocht beginnen om 10.30 uur, vooraf opgeven is niet nodig. Toegang € 15,00 (14 & 21 juli en 11 aug.) of € 17,50 (28 juli). Zie voor meer gegevens onze Orgelactiviteitenkalender, te downloaden vanaf deze website.