Orgeldag voor klavarspelers

De Klavar Vereniging Nederland organiseert op zaterdag 2 maart a.s. een dag speciaal voor de liefhebbers van het kerkorgel. Speelt u  orgel van het muziekschrift Klavarskribo, maar bent u nog geen lid van onze vereniging, dan is dit een mooie gelegenheid om nader kennis te maken met bestuur en andere leden.

 

We brengen ‘s morgens  een bezoek aan de Bovenkerk in Kampen en krijgen daar een rondleiding langs de verschillende orgels door stadsorganist Ab Weegenaar.  Na de rondleiding is er voor enkele KVN-leden gelegenheid om even het hoofdorgel (Hinsz) of het koororgel (Reil) te bespelen. Zij kunnen zich van tevoren opgeven. Wie het eerst komt …

 

’s Middags brengen we een bezoek aan de firma Reil in Heerde. We krijgen daar uitleg over het bedrijf en een rondleiding.

 

U hoeft dus (nog) geen lid te zijn van onze vereniging. Wel hopen en verwachten we, dat u

belangstelling heeft voor het Klavar-muziekschrift en de activiteiten van onze vereniging.

U kunt alle delen van de Klavar-uitgave van de orgelmethode Organo Pleno inzien. Ook kunt u enkele exemplaren van ons verenigingsblad Toon & Teken meenemen.

 

Voor KVN-leden is de dag gratis. Als niet-lid betaalt u € 10,-. Deze KVN-orgeldag is inclusief eenvoudige lunch in de Bovenkerk. Wordt u op de dag zelf voor minimaal een jaar lid van de KVN, dan krijgt u €10,- korting op het lidmaatschap voor 2019 en betaalt u € 22,50.

 

U kunt zich tot uiterlijk  15 februari opgeven.  Mail naar: publiciteit@klavarvereniging.nl

Meer informatie – waaronder de exacte tijden – leest u vanaf eind januari op onze website : www.klavarvereniging.nl onder de knop “Nieuws uit de KVN”.

 

Wij hopen u te ontmoeten op zaterdag 2 maart.

 

Namens de KVN : Jan Vlek en Gerard Kunst