Nationaal Orgelmuseum nu ‘Geregistreerd Museum’

Het Nationaal Orgelmuseum in Elburg is opgenomen in het landelijke Museumregister en is daarmee een officieel erkend Geregistreerd Museum. Daarnaast is het museum per 1 januari lid van de Museumkaart. Namens het bestuur bracht secretaris Peter Vermeulen het heuglijke nieuws tijdens de jaarlijkse vrijwilligersdag op 26 november jl. naar buiten. Slechts enkele personen waren van tevoren op de hoogte, waardoor het voor de meeste aanwezigen echt een verrassing was, óók voor de oprichter van het museum, Maarten Seijbel.

Het bestuur is zeer content dat deze stap nu is gezet. In de afgelopen jaren gebeurde het té vaak dat potentiële bezoekers het pand weer verlieten wanneer ze hoorden dat de Museumkaart niet geldig was. Men hoopt dan ook dat het aantal bezoekers de komende jaren aanzienlijk zal groeien. Het Nationaal Orgelmuseum is het derde museum in de Elburger binnenstad dat de status van Geregistreerd Museum verwerft, naast Museum Elburg en Sjoel Elburg.

Na de officiële bijeenkomst bevestigden Maarten Seijbel en secretaris Peter Vermeulen (links) samen het officiële bord aan de gevel. Voor Seijbel (bijna 80) is het de kroon op zijn werk; 41 jaar geleden richtte hij het museum op en sindsdien heeft hij de culturele waarde van het orgel onvermoeibaar uitgedragen, ook met het oog op toekomstige generaties.

Bezoekers die lid zijn van de Museumkaart kunnen vanaf 1 januari gratis het museum bezoeken. Voor openingstijden zie www.nationaalorgelmuseum.nl.