Mark Christiaanse nieuwe organist Kapelle

De Hervormde Gemeente van Kapelle (Zld.) heeft Mark Christiaanse uit Yerseke benoemd tot organist. Hij wordt daarmee de vaste bespeler van het monumentale Bätz-Witte-orgel uit 1866. Christiaanse wordt de opvolger van Henk G. van Putten die dertig jaar als organist aan de kerk verbonden is geweest.

De sollicitatieprocedure voor de nieuwe organist werd afgelopen zomer gestart. Uit een selectie kwamen drie kandidaten naar voren die werden uitgenodigd voor een gesprek en proefspel. De selectiecommissie bestond uit onder meer de sollicitatiecommissie van de Hervormde Gemeente en een externe commissie deskundigen namens de PKN. Unaniem viel de keuze op de 32-jarige Mark Christiaanse.

Mark Christiaanse studeerde orgel, piano en improvisatie aan het Fontys Conservatorium in Tilburg, waar hij in 2013 cum laude zijn master behaalde. Inmiddels heeft hij een praktijk opgebouwd als concert- en kerkorganist, privédocent en dirigent van het in Zeeland gevestigde symfonieorkest Convocare. De Hervormde Gemeente van Kapelle is blij dat de leiding van de kerkmuziek met zijn benoeming in professionele handen blijft.

Het afscheid van Henk G. van Putten zal plaatsvinden op de eerste adventszondag, 2 december. Belangstellenden zijn van harte welkom in de kerkdienst en aansluitend bij de receptie.