Joop de Vries 50 jaar organist in Scheveningen

Op
zondagmiddag 28 oktober om 17.00 uur neemt Joop de Vries (1937) afscheid als organist
van de Bethelkerk in Scheveningen. Behalve Joop de Vries zal ook Vincent de
Vries (uit Seoul) de orgels en Steinway-vleugel bespelen.

Foto: Joop de Vries

Voordat Joop de Vries organist in Scheveningen werd is hij een paar jaar tweede organist geweest van de Vaste Burchtkerk te Voorburg naast zijn leermeester Wim van der Panne; daarna werd hij vaste organist van de Herv. Visserskerk in Noordwijk aan Zee. In november 1968 werd hij aangesteld als organist van de Nieuwe Kerk te Scheveningen. Na sluiting van de Nieuwe Kerk in 1998 ging hij met de Nieuwe Kerk-gemeente mee naar de Oude Kerk. Daarna naar de Bethelkerk, waar hij met veel genoegen heeft gespeeld. Hij organiseerde tientallen orgelconcerten t.b.v. het Orgelfonds Nieuwe Kerk en St. Antonius Abt in Scheveningen. Organisten als Feike Asma, Jan Bonefaas, Piet van Egmond, Michelle Leclerc, Klaas Jan Mulder, Ben van Oosten en anderen speelden voor veel publiek.

In de Evangelisch-Lutherse Kerk in Den Haag nam Joop de Vries vijf lp’s op ten bate van de restauratie van het Van Dam-orgel in de Nieuwe Kerk. Samen met de opbrengst van concerten goed voor f 30.000. Sinds 1999 staat het Van Dam-orgel in de Immanuëlkerk te Wageningen.
Iedereen is welkom bij het afscheidsconcert in de Bethelkerk aan de Jurriaan Kokstraat 175. Buslijn 22 en tramlijn 1 stoppen bij de Bethelkerk.