Inspiratiedag rond orgel Nieuwe Kerk Kampen

In 2009 voltooide de firma A. Nijsse & Zoon het orgel in de Nieuwe Kerk in Kampen. Het instrument telt nu 53 sprekende stemmen en is daarmee het grootste orgel in Nederland dat in deze eeuw gebouwd werd. Oorspronkelijk werd het in 1959 als elektro-pneumatisch orgel opgeleverd door Bernard Pels. Klaas Jan Mulder was hier vaste organist, tot aan zijn overlijden in 2008.

Het orgel verdient meer aandacht dan het de afgelopen tien jaar kreeg. Daarom wordt een aantal activiteiten georganiseerd om het orgel te promoten. Op 18 januari 2020 geeft Jan Hage (organist Domkerk Utrecht) een concert met werken van Bach, Guilmant, Reger, Louvier en Jan Hage zelf. Het concert begint om 20.00 uur, de toegangsprijs bedraagt 7 euro.

Op 7 maart 2020 is er een orgel-inspiratiedag in de Nieuwe Kerk. Naast één van de vaste bespelers Harry Hamer zal ook Sander van den Houten hieraan meewerken. Hij zal het orgel in de Broederkerk presenteren. Harry Hamer zal iets vertellen over Klaas Jan Mulder en ook verzorgt hij een workshop tongwerken stemmen. Deelnemers aan de inspiratiedag krijgen de mogelijkheid om zowel het orgel van de Nieuwe Kerk als van de Broederkerk te bespelen. De dag begint om 10.00 uur, en er is een geheel verzorgde lunch. Om 19.30 uur wordt de inspiratiedag besloten met een concert door Evert van de Veen, Harry Hamer en Sander van den Houten.

U kunt zich voor deze dag aanmelden via de site pelsnijsseorgel.nl voor de prijs van €25,- (lunch en concert inbegrepen) Wilt u alleen het concert bezoeken, is de entree €7,- (aan de kerk) of € 5,- via bovenstaande website. N.B.: Aanmelden voor de inspiratiedag uiterlijk 1 februari 2020.