Expositie Henk Klop

Tot en met 6 april a.s. wordt in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam een overzicht geëxposeerd van het geschilderde en getekende œuvre van de organist, componist en schilder Henk Klop (1946-2017). De tentoonstelling omvat een representatieve keuze uit zijn figuratieve en abstracte werk. Daarnaast zijn er vitrines ingericht met foto’s en documenten uit zijn leven.

Henk Klop koos voor een opleiding in de muziek maar heeft tevens van jongs af aan zijn andere grote passie, de schilderkunst, gevolgd. Al op zeer jonge leeftijd schilderde hij landschappen en (zelf-)portretten. Na zijn opleiding aan conservatoria in Rotterdam en Parijs en het behalen van diverse prijzen begon voor Klop een succesvolle carrière als componist en uitvoerend musicus. Ondanks zijn muzikale successen, waarvan platen, cd’s en radio-uitzendingen getuigen, is hij altijd blijven schilderen.

Het beeldend werk van Henk Klop is voor een groot deel figuratief. In een zeer persoonlijke stijl schilderde, tekende en aquarelleerde hij het landschap in zijn omgeving dat hem zo inspireerde, de Alblasserwaard en het rivierenlandschap, maar ook stillevens en portretten. Op de expositie is gestreefd om, naast de diversiteit, het persoonlijke karakter van zijn werk te tonen.

Bijna alle geëxposeerde werken zijn te koop, evenals een cd-box en een publicatie.

Het museum is gevestigd op Binnendams 6 in Hardinxveld-Giessendam en is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en zaterdags van 11.00 tot 17.00 uur.