Brabants Orgelrijkdom verschenen en te downloaden

Ook dit jaar heeft de Brabantse Orgelfederatie weer een prachtig jaarmagazine Brabants Orgelrijkdom 2017 uitgegeven. Dit 60 pagina’s tellende full colour magazine bevat naast veel orgelnieuws het uitneembare katern met de Brabantse orgelconcertagenda. Het eerste exemplaar werd op 8 april jl. uitgereikt aan prof. dr. Ernst Hirsch Ballin tijdens een jubileumbijeenkomst t.g.v. 10 jaar Brabantse Orgelfederatie in de Heuvelsekerk in Tilburg.
In deze extra dikke jubileumeditie staan interviews Martyn Smits (directeur Fontys Conservatorium), Hans Strootman (historicus en verhalenverteller bij orgelconcerten in de Stadskerk Sint Cathrien in Eindhoven), Paula Straatman (40 jaar betrokken bij de Niehoff-stichting en de Sint-Janskathedraal), Véronique van den Engh (organiste Sint Jan ’s-Hertogenbosch) en Wies van Leeuwen, initiatiefnemer en medeauteur van het nieuwe boek over het Groot orgel van de Sint-Janskathedraal.
Ook interviews met de nieuwe bisschop van ‘s-Hertogenbosch, Gerard de Korte, met Kees van Houten vanwege zijn 60-jarig jubileum als organist en met Henk Kooiker vanwege zijn 50-jarig jubileum als organist. Daarnaast informatie over recente restauraties, groot onderhoud, excursies en ander orgelnieuws uit Brabant. De eindredactie is in handen van Wim van der Ros en Wijtse Rodenburg, die tevens de vormgeving heeft verzorgd. De 8 pagina’s tellende orgelagenda bevat alle orgelconcerten die dit jaar in Brabant plaatsvinden, chronologisch en middels advertenties van orgelkringen.
Het magazine is te bestellen via www.brabantorgel.nl en te downloaden via deze link.