Afscheid Christiaan Ingelse

Beeld Gerco Schaap

Op zaterdagmiddag 30 juni 2018 neemt Christiaan Ingelse met een speciaal concert op het Moreau-orgel in de Sint-Janskerk afscheid als hoofd- en stadsorganist van Gouda. Ingelse, die in maart 1988 als hoofdorganist van de Goudse Sint-Jan begon, heeft deze functie dan ruim 30 jaar vervuld. De vacature is inmiddels vervuld door de benoeming van Gerben Budding.

Op zijn afscheidsconcert speelt Ingelse werken van Johann Sebastian Bach (o.a. Toccata in C), César Franck (Choral II) en een speciaal voor deze gelegenheid door Ingelse gecomponeerde Goudse Suite. In dit zesdelige werk wordt het carillonthema van het Goudse stadhuis op allerlei manieren verwerkt. Christiaan Ingelse heeft deze compositie opgedragen aan de stad Gouda: het is zijn afscheidscadeau voor de stad! De bladmuziek van dit werk zal in druk verschijnen en wordt uitgegeven door Boeijenga Music. Tevens wordt er van deze Goudse Suite een kleine cd gemaakt die als souvenir aan Gouda kan worden aangeschaft.

Het concert begint om 16.00 uur en is vrij toegankelijk in combinatie met een entreebewijs voor de Sint-Jan. Na afloop is er een receptie met een hapje en een drankje.