Adema – masterclass ‘Romantiek’ op 30 juni

Op zaterdag 30 juni a.s. organiseert de Stichting Vrienden van het Adema-orgel weer een masterclass op het Adema-orgel in de Sint-Agathakerk in Lisse. Dit jaar wordt deze gegeven door Jan Hage, organist van de Domkerk in Utrecht. Hij zal ’s avonds ook een orgelconcert geven (aanvang 20.15 uur).

De masterclass duurt van ca. 13.00 tot 16.30 uur, inloop met koffie vanaf 12.00 uur, halverwege pauze. Maximaal zes deelnemers kunnen meedoen (speeltijd per deelnemer max. 30 min.). Toehoorders kunnen plaatsnemen op het orgelbalkon; plaatsing op volgorde van binnenkomst en al naar gelang de capaciteit van het balkon. Doelgroep: professionele organisten en gevorderde amateurs. Thema: ‘Romantiek’, keuze uit één orgelwerk uit de volle breedte van de romantiek. NB: ook de 20e eeuw mag meedoen!

Kosten voor actieve deelname: € 45,00 (€ 35,00 voor donateurs), voor toehoorders € 10,00 (gratis voor donateurs). De kerk is gedurende de masterclass vrij toegankelijk.

Aanmelding voor actieve en passieve deelname via het formulier op www.ademavrienden.nl vóór 1 juni 2018. Vermeld bij de aanmelding voor actieve deelname de titel van het te spelen werk en een kort curriculum vitae. Bij grote belangstelling wordt de selectie bepaald door Jan Hage en het bestuur van de Stichting Vrienden van het Adema-orgel op grond van repertoirekeuze en cv. Actieve deelnemers ontvangen z.s.m. na 1 juni 2018 bericht of zij geplaatst zijn, passieve deelnemers ontvangen direct na aanmelding bericht.

 

Beeld: Masterclass in 2017 met Ben van Oosten.

Foto: Alexander Schippers