Uitzendingen ‘Orgelpunt’ Radio Bloemendaal

We zouden het bijna vergeten, maar in deze coronatijd, waarin orgelliefhebbers vooral zijn aangewezen op livestream-concerten en internetmedia, is er nog steeds elke zondag om 12.00 uur (en alle dagen daarna) een nieuwe uitzending van ‘Orgelpunt’ via Radio Bloemendaal te beluisteren.

 

De uitzendingen worden beurtelings samengesteld en gepresenteerd door Dick Koomans, Rik Mbengue, Kees Schuurman en Bert Wisgerhof.

In de uitzending van 7 maart portretteert Dick Koomans Erik van Bruggen, organist van de Waalse Kerk in Leiden. Voorzien van veel praktische voorbeelden hebben zij het over improviseren en over de vraag of dat eigenlijk te leren is.

In Orgelpunt van 14 maart gaat Kees Schuurman op bezoek bij de Vlaamse zuiderburen. Daar staan niet alleen fraaie orgels, maar ook is er een keur aan orgelcomponisten te genieten uit verschillende tijdsperioden. Dubbel Vlaams dus.

Wat Rick Mbengue op 21 maart gaat doen, blijft nog een verrassing.

Bert Wisgerhof zal zijn programma van 28 maart vullen met muziek voor de Stille Week.

Link: radiobloemendaal.nl/terugluisteren