Restauratie Steinmeyer-orgel Alphen bijna afgerond

Het grote Steinmeyer-orgel in de Adventskerk te Alphen aan den Rijn ondergaat sinds januari van dit jaar een noodzakelijke en grondige restauratie. De afgelopen zeven maanden is er hard aan het instrument gewerkt door Elbertse Orgelmakers uit Soest. Het streven is om eind oktober het ‘nieuwe’ oude orgel uit 1922 weer te kunnen horen spelen.

Medio september is begonnen met de intonatie en stemming van het gehele orgel; half oktober hoopt de orgelbouwer daarmee klaar te zijn. Simon Stelling zal dan het orgel gaan inspelen om te ervaren of alles naar behoren functioneert. Vervolgens zal prof. Hans Fidom, hoogleraar orgelkunde aan de Vrije Universiteit van Amsterdam en adviseur bij deze restauratie, samen met Stelling de eindkeuring uitvoeren.

In het weekend van 30 oktober t/m 1 november wordt het Steinmeer-orgel weer in gebruik genomen. De Stichting Vrienden van de Adventskerk is bezig samen met de orgelcommissie een feestelijk programma samen te stellen. Zie de rubriek Wegwijzers en kijk voor de laatste ontwikkelingen op vriendenvandeadventskerk.info.