De Orgelvriend April 2021

De Orgelvriend April 2021

In ons aprilnummer een interview met ons nieuwe redactielid Jaap Jan Steensma, het Bätz-orgel in de Torenpleinkerk te Vleuten, Gerben Mourik 25 jaar concertorganist en het Harrison & Harrison-orgel in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede. De muziekbijlage van Dick Sanderman is een bewerking over het lied ‘Zie onze kinderen tot U gaan’.

De Orgelvriend Maart 2021

De Orgelvriend Maart 2021

In ons gecombineerde maartnummer een interview met Koen van Andel, orgelliefhebber, registrant en opnameman; Restauratie van het Clerinx-orgel in Nederweert; Waar zijn de jonge organisten? Het orgel in de Oude Kerk te Amsterdam; De leerschool van de orgelmakers Smits; In memoriam Hans Kriek; Herinneringen aan Jeanne Demessieux

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nieuws


Bekijk de eerste pagina’s van Maart 2021

Bekijk de inhoud en enkele pagina’s van ons nieuwe januari/februarinummer.

Uitzendingen ‘Orgelpunt’ Radio Bloemendaal

We zouden het bijna vergeten, maar in deze coronatijd, waarin orgelliefhebbers vooral zijn

Waar zijn de jonge organisten?

Het orgel komt in de gevarenzone. Daarvoor zijn allerlei redenen aan te wijzen,