Podcast ‘Voor het orgel de kerk in’

NPO Radio 4 en AVROTROS hebben een podcastserie gemaakt onder de titel ‘Voor het orgel de kerk in’. De serie is gemaakt door Sander Zwiep, programmamaker en presentator van NPO Radio 4, in samenwerking met Matthias Havinga, o.m. hoofdvakdocent orgel aan het Conservatorium van Amsterdam en organist-titulair van de Ronde Lutherse of Koepelkerk in Amsterdam.

De serie bestaat uit dertien afleveringen. Havinga en Zwiep nemen de luisteraar mee op orgelreis door Nederland. Ze starten in Friesland, waar ze de Martinikerk in Bolsward en de Jacobijnerkerk in Leeuwarden bezoeken. In de volgende afleveringen worden steeds twee plaatsen bezocht, waaronder

Krewerd & Groningen, Zutphen & Deventer, Helmond & Breda, Panningen & Maastricht, Baarland

& Middelburg. In de laatste aflevering wordt het Orgelpark te Amsterdam bezocht.

De podcast is hier te beluisteren.