Laagdrempelig orgelconcours voor jongeren

De Orgelkring Assen organiseert op 18 april a.s. voor de vierde keer een concours voor jongeren van 10 t/m 18 jaar op het Steendam-orgel (foto) in kerkelijk centrum De Bron te Assen. Iedere jongere die les heeft op orgel, piano of keyboard mag meedoen. De deelnemers mogen één of twee genoteerde stukken naar eigen keuze spelen van in totaal maximaal 8 minuten. Meer informatie is te vinden op  de site van de Orgelkring Assen (orgelkringassen.nl), waarop ook het e-mailadres staat om je op te geven voor het concours. De deelnemers worden in één van de twee leeftijdscategorieën ingedeeld: van 8 tot en met 12 jaar of van 13 tot en met 18 jaar. Juryleden zijn de organisten Mannes Hofsink en Willem van Twillert. Het concours is gratis toegankelijk voor publiek en begint om 13.30 uur. Er wordt wel een gift gevraagd ter bestrijding van de kosten.